Amenajari interioare- ferestre si usi din aluminiu

 Amenajari interioare- ferestre si usi din aluminiu

         Ferestrele fabricate din aluminiu au câștigat popularitate în ultima jumătate a secolului al XX-lea.

Desi aluminiul este un material care are o conductivitate mare termica, a fost foarte mult imbunatatit in ultimii ani datorita unor tehnologii avansate de prelucrare moderne. Aceste imbunatatiri au facut din ferestrele si usile fabricate din alumiu solutii practice si estetice pentru

orice locuinta cu proprietati termice excelente.    
          Acest material are multe avantaje comparativ cu materialele plastice din care sunt fabricate ferestrele si usile.

          Un avantaj major al ferestrelor de aluminiu este estetica deosebita. Pentru  stilul arhitectural modern, profilele de ferestre si usi fabricate din material PVC sunt prea mari și ofera putine posibilitati arhitectonice. In al doilea rand, ferestrele si usile fabricate din aluminiu nu se deformeaza si nici nu isi schimba culoarea si sunt foarte rezistente comparativ cu alte modele asemanatoare.
          Este un material cu un raport mare rezistență-greutate, care permite confectionarea unor forme diverse potrivite pentru orice design arhitectural. Ferestrele de acest tip sunt foarte ușor de întreținut si de curatat in acelasi timp.

          Utilizarea aluminiului permite crearea unei izolatii perfecte impotriva patrunderii prafului si a apei in interiorul incaperii unde sunt montate. Astfel de ferestre sunt disponibile în aproape orice fel de culoare. Fiind un material usor cu greutate mica este foarte recomandat pentru confectionarea ansamblurilor de ferestre pentru spatiile mari comerciale, scoli, restaurante sau alte tipuri de cldiri.


 

         Introducerea tehnologiei pe baza de poliamida realizata în ultimii ani au plasat usile si ferestrele din aluminiu la un nou nivel: izolare termica sporita, rezistență crescuta și posibilitatea de a avea culori diferite pe fețele interne și externe ale ferestrelor.
          Partile componente se imbina aproape perfect oferind imaginea unui produs foarte bine realizat si finisat corespunzator.
Singurul avantaj major al ferestrelor si usilor fabricate din material plastic ramane pretul. In timp insa, daca luam in calcul nivelul de degradare investitia, va fi la fel de mare ca si in cazul produselor fabricate din aluminiu.


          Un număr mare de produse sunt fabricate astazi din aluminiu cum ar fi uși, ferestre, pereți despărțitori, pereți cortină, etc.
Ramele din aluminiu pentru usi si ferestre au avantajul major de a rezista condițiilor dificile de mediu pe termen lung. Fiind foarte usoare nu vor exercita tensiuni mari asupra constructiei pe care sunt montate. Ramele de aluminiu nu sunt afectate de bacterii sau ciuperci si nici de umiditate și, ca atare, ele au o durata de viata mai mare. Pot fi batante sau glisante și sunt potrivite pentru amplasamente exterioare sau interioare.

        

  Izolarea termica realizata de astfel de modele este foarte buna si consumul de energie este foarte scazut. Faptul ca se pot confectiona o multime de modele cu aspecte diferite, este un motiv sa fie preferate aproape de toata lumea.

          Din punctul de vedere al securitatii oferite, aceasta este cu mult mai buna decat in cazul modelelor de ferestre si usi fabricate din lemn sau material plastic.

          Exista multe modele care imita aproape perfect culoarea lemnului.

Daca luam in considerare toate calitatile enumerate mai sus, valoarea oricarei constructii prevazute cu astfel de ferestre si usi va creste sau in cel mai rau caz va ramane constanta.

          In mod sigur reprezinta o investitie buna si foarte sigura pentru oricine.