Case prefabricate si tipuri de pardoseli

 Case prefabricate si tipuri de pardoseli

Case din prefabricate

    In tari precum America de Nord sau Japonia, casele construite din materiale prefabricate

reprezinta proximativ 60-90% din totalul locuintelor nou construite. Astfel de case au un succes deosebit si in tarile scandinave unde se numesc déjà “case traditionale”. In aceste tari inclusiv cladirile, chiar si cele publice, sunt construite din elemente prefabricate. In Romania astfel de case deocamdata sunt o raritate, insa cu timpul vor incepe sa apara.

 

    O casa prefabricata este formata din elemente prefabricate. Ferestrele și ușile sunt deja integrate, dar clientul poate alege calitatea materialelor care urmează să fie utilizate. Piesele componente, inclusiv plafonul prefabricat, sunt transportate pe șantier și asamblate la fața locului. Casele prefabricate sunt construite în principal din lemn. Cu toate acestea, persoana interesata poate alege imbinarea unei structuri de beton cu structuri lemnoase. Exista multe variante astazi pentru realizarea unei case din prefabricate. Exista inclusiv posibilitatea de a dezvolta propriile idei pe care constructorul le va prelua si le va pune in practica.
      

In urmă cu multi ani, o casa realizata din materiale prefabricate era de neconceput. Cu toate acestea lumea a evoluat foarte mult si  opiniile au devenit din ce in ce mai favorabile pentru astfel de modele de locuinta. 
 
          Calitatea caselor prefabricate

 

          Calitatea va depinde intotdeauna de suma de bani pe care sunteti dispusi sa o cheltuiti. Costurile pentru o calitate mai ridicata sunt un pic mai mari, ins anu sunt obligatorii. Multa lume accepta o perioada destul de lunga de timp sa locuiasca in case mai modeste pana cand vor avea banii necesari pentru a face o investitie mai costisitoare.

          Casele mai ieftine sunt frecvent intalnite la familiile tinere si la modelele de vacanta (case de vacanta). In ceea ce priveste prejudecatile conform carora casele fabricate din materiale prefabricate ar fi mai putin izolate termic si acustic nu isi mai au rostul. Intotdeauna o casa fabricata din materiale prefabricate va avea o izolatie dubla fata de o locuinta obisnuita. In ceea ce priveste izolarea fonica valorile sunetelor transmise sunt aproape identice cu cele ale

locuintelor obisnuite.

          Durata de viata a unor astfel de case este de aproximativ 80 de ani. Daca este bine ingrijita poate dura si mai mult decat atat. Termenul lor de finalizare poate fi de ordinul a 3-4 saptamani sau cel mult o luna de zile.    
 

         Pardoseli

Există mai multe modalitati de realizare a etajelor unei constructii noi și fiecare modalitate prezinta avantaje și dezavantaje in acelasi timp. Un aspect foarte important care trebuie luat in calcul este capacitatea de izolare și, prin urmare, trebuie să verificați intotdeauna daca pardoseala ofera o buna izolatie a spatiului unde este amplasata.  O buna izolatie se obtine prin confectionarea unei placi multistrat (pe care se va spijini ulterior pardoseala). Placa trebuie să fie suficient de inalta pentru a oferi rezistenta buna si stabilitate. Peste placa de beton se va monta pardoseala finala care poate fi acoperita cu gresie, faianta, dale de piatra, dusumea, parchet, lemn, etc.

Tipurile de pardoseli

          Pentru realizarea unei pardoseli se pot utiliza dale speciale fabricate din argilă si beton. Sunt foarte convenabile din punct de vedere economic si sunt si ușor de realizat. Ele permit cu usurinta instalarea cablurilor electrice și a altor tipuri de cabluri . Este un sistem de construcție care poate fi utilizat si pentru mansarde.  

         Podelele mai pot fi confectionate si din lemn sub forma de grinzi (portante) pe care este plasată scândură clasica. Este tipul cel mai ieftin de podea care se utilizeaza pentru incaperi care nu au nevoie de izolare fonica buna. Acest tip de podea, de obicei, are rezultate foarte bune din punct de vedere estetic, ceea ce contribuie în mare măsură la placerea deosebita de a locui in spatiul unde sunt montate. Izolarea acestui tip de pardoseala este ușor de realizat si poate fi facuta chiar si de persoane care au un nivel minim de cunostinte tehnice in domeniul

constructiilor.

         Podelele confectionate din grinzi de lemn nu sunt recomandate pentru incaperi cu destinatie speciala precum baia sau bucataria din cauza sensibilitatii mari a lemnului la umiditate excesiva. Exista si materiale special tratate cu substante chimice adecvate care le ofera rezistenta buna inclusiv la mucegai si dezvoltarea de bacterii.