Ferestre cu tamplaria din aluminiu

Ferestre cu tamplaria din aluminiu

         

        Cu toate că, din punct de vedere teoretic, aluminiul pare a fi un material mai putin adecvat pentru fabricarea ferestrelor decat lemnul si materialul PVC din cauza faptului ca este un bun conductor de căldură și frig, realitatea este complet diferită și se dovedește a fi foarte eficient în 99% din cazuri. Ferestrele fabricate din aluminiu sunt acum echipate cu un sistem modern de rupere de punte termica.

          Un material non-conductor este fixat între profilele de aluminiu si ramele ferestrelor pentru a reduce schimburile de temperatură din interior catre exterior. Aceast lucru determina si eliminarea fenomenelor de condensare care apar frecvent la astfel de tipuri de ferestre.


          În conformitate cu reglementările termice, ferestrele din aluminiu izoleaza termic  la fel de bine ca si ferestrele din PVC. Fiind un material foarte rigid,  aluminiul este  recomandat pentru confectionarea ferestrelor de dimensiuni mari și pentru ușile glisante din sticlă, de asemenea. Utilizarea sistemului de rupere de punte termica a determinat obtinerea unei bune izolatii termice si fonice in acealasi timp.

          De asemenea, se poate spune ca ferestrele de aluminiu sunt, de obicei, foarte estetice si rafinate. Profilele care sunt mai inguste decat in cazul ferestrelor fabricate din material PVC, permit patrunderea unei cantitati mai mari de lumina in interiorul spatiilor unde sunt montate.

Aluminiul este, de asemenea, un material foarte rezistent la temperaturi ridicate si care nu rugineste si nu se deformeaza aproape deloc și are o durată lungă de viață chiar in conditii de utilizare intensa.

Se poate spune ca "totul este posibil" cu ajutorul profilelor fabricate din aluminiu. Exista o varietate mare de culori si nuante care permite confectionarea ansamblurilor de ferestre pentru orice tip de casa.

Ca si ferestrele fabricate din PVC, si ferestrele de aluminiu se intretin si se curata la fel de simplu si usor si sunt si ecologice.

 

Dezavantajele ferestrelor din aluminiu

Din cauza consumului mare de energie necesar fabricarii lor, costul ferestrelor de aluminiu este ceva mai ridicat. Pentru ca pot apare fenomene de condensare din cauza proprietatilor de conductie termica foarte buna, intotdeauna trebuie sa intrebati daca ferestrele pe care doriti sa le cumparati sunt sau nu prevazute cu dispozitive de „rupere de punte termica”

 
          Beneficiile ferestrelor din aluminiu
          Performanța termică

          Ferestre fabricate din aluminiu de înaltă performanță sunt în măsură să îndeplinească si chiar să depășească standardele clasice de eficiență energetică. Ferestrele si usile din aluminiu pot realiza cu ușurință un câștig mare de căldură și rivalizeaza cu performantele ferestrelor fabricate din lemn sau material PVC.

          În cazul unei locuinte medii, incalzita cu ajutorul unei centrale termice care foloseste drept combustibil gazul natural, utilizarea de ferestre cu geamuri duble din aluminiu ofera economii de energie termica de aproape trei ori mai mari doar in primul an.  

          Cu cat intervalul de timp va fi mai mare cu atat economia de energie termica va fi mai considerabila.


          Durabilitate și de întreținere usoara

          Calitățile cele mai importante ale ferestrelor fabricate din aluminiu sunt rezistenta buna la fenomene de coroziune, rezistenta crescuta la intemperiile atmosferice, costuri reduse de intretinere si rezistenta la conditii dure de mediu. Spre deosebire de multe alte materiale, ferestrele din aluminiu nu se  umfla, nu se fisureaza si nu se deterioreaza în timp.

          Din punctul de vedere al duratei de viata, aceasta este foarte indelungata. Portiunile metalice care intra in componenta ferestrelor de acest tip, pot fi lăsate în stare finită sau pentru o protecție suplimentară si pentru a fi mai decorative pot fi vopsite in diverse culori.
          Suportabilitate


          Ramele de aluminiu necesare fabricarii ferestrelor pot fi semnificativ mai puțin costisitoare decât alte tipuri de rame, oferind o soluție profitabila din punct de vedere economic, realizând în același timp si rezultate excelente de economie de energie termica.
          Flexibilitate in proiectare

          Ferestrele fabricate din aluminiu pot fi adaptate oricarui tip de arhitectura. Indiferent care este forma ferestrelor locuintei dumneavoastra, ferestrele fabricate din  aluminiu vor face fata cu succes oricarei cerinte. Exista foarte multe modele si culori care pot imbunatati mult aspectul locuintei dumneavoastra precum si confortul termic.

 
          Finisaje
          Pentru ferestrele de acest tip exista o gamă largă de opțiuni de finisare. Cu ajutorul lor ferestrele si usile din aluminiu pot fi perfect adaptate pentru orice decor. Gama de culori existenta pe piata la ora actuala, vă oferă libertatea de a crea aspectul dorit pentru orice tip de locuinta sau spatiu comercial.

          Astfel de finisaje pot fi utile nu numai din punct de vedere estetic ci si din punct de vedere functional. Stratul protector care se aplica peste structura metalica are rol anticoroziv si rol de protectie termica.

          Nici o fereastra fabricata din aluminiu nu va necesita vopsire sau tratamente chimice suplimentare. In felul acesta  nu vor exista compuși organici volatili nocivi eliberati în atmosferă.


          Reciclare
          Aluminiul est un metal care are una dintre cele mai mari rate de reciclare și este si un material ecologic durabil. Reciclarea aluminiului necesită un consum de doar cinci procente din energia consumată inițial pentru a-l crea. Aceasta proprietate este foarte apreciata de persoanele care sunt interesate de pastrarea cat mai buna a mediului inconjurator.

 

        

  In ceea ce priveste perioada de amortizare pentru acest model de ferestre, aceasta este cu mult mai mica decat in cazul ferestrelor fabricate din lemn sau PVC. Pentru ca se curata si se intretin foarte usor nu va fi nevoie de costuri suplimentare pentru a le curata. Si nu va dura nici mult. Este un avantaj mare pentru proprietarii de spatii comerciale mari si foarte mari. Si in cazul locuintelor cu suprafete generoase este un lucru de luat in calcul.

          Izolarea perfecta care se obtine cu ajutorul acestor modele de ferestre le face foarte preferate de toata lumea. Avand o greutate mica nu va suprasolicita nici constructia in sine. O astfel de investitie nu va diminua niciodata costul unei proprietati. Aspectul curat si designul modern sunt calitati pe care este bine sa le luam in calcul atunci cand ne hotaram sa renovam sau sa construim o casa noua.

          Toate accesoriile care fac parte din componenta ferestrelor fabricate din alumiu sunt foarte usor de utilizat si foarte practice.

  Este bine sa consultam intotdeauna toate ofertele existente pe piata pentru a alege modelul si culoarea care se potriveste cel mai perfect cu felul in care vrem sa arate casa noastra.