Feng Shui-Reguli pentru amenajarea apartamentului-Sufrageria si spatiile sociale (6/6)

Feng Shui-Reguli pentru amenajarea apartamentului-Sufrageria si spatiile sociale (6/6)

Reguli feng shui pentru amenajarea apartamentului

Majoritatea constructorilor si arhitectilor construiesc conform principiilor economiei si eficientei, dar nici unul nu se gandeste la armonia spatiului si a energiei sale.

  • V-ati intrebat vreodata daca casa dvs. este construita sau decorata conform principiilor feng shui?
  • Este spatiul dumneavoastra de locuit, sau de lucru, in acord cu aceste principii?
  • Cum putem sa ne descurcam cu ce avem?

Acestea sunt cateva dintre subiectele pe care le vom aprofunda in continuare.

                Spatiile nu sunt intotdeauna folosite in scopul pentru care au fost proiectate, asa incat avem toate sansele sa nu le putem organiza intr-un mod echilibrat. In loc sa ne axam pe ce sa nu facem, mai eficient ar fi sa avem in minte un model armonios dupa care sa ne ghidam.

 Cu aceste cunostinte ne va fi mai usor sa redecoram singuri apartamentul sau sa alegem cu chibzuinta un nou spatiu de locuit.

    Cuprins:

1 Intrarea in casa si holul

2 Ferestre si usi

3 Bucataria

4 Dormitorul

5 Baia

6 Sufrageria si spatiile sociale

 

 

 

 

 Sufrageria si spatiile sociale

Energia casei se imparte in energie personala si in energie sociala.

O camera cu energie personala sau intima este o camera care genereaza Chi: dormitorul, bucataria si baia sunt cele trei astfel de camere. Camerele cu energie sociala, sunt camerele prin care energia se plimba, nu este generata.

 In principiu exista doua surse de energie in casa dvs, una din ele este usa prin care intra energie din exterior si cealalta este reprezentata de cele trei camere cu energie intima.

O casa cu un plan feng shui bun, creeaza un balans intre aceste doua aspecte.

Sufrageria tinde sa reprezinte in cel mai inalt grad personalitatea oamenilor din acea casa.

Greselile de baza apar odata cu exagerarea in aceasta camera: spre exemplu unii oamenii tind sa exagereze importanta acestei camere pana in punctul in care toata energia este concentrata pe aceasta si restul casei este ignorata.

Cealalta extrema este reprezentata de o sufragerie prea mica sau inexistenta, conditii in care spatiile private sunt nevoite sa devina spatii sociale. Nu este de loc benefic sa amestecam aceste doua tipuri de energie deoarece intimitarea dispare, fiind perturbata de zarva sociala.

Cum ne asezam planul casei si cum distribuim energia prin camere, asa ni se va asterne si viata. Trebuie sa ne orientam si sa concepem un aranjament echilibrat pe toate planurile.

O casa este reprezentata de energia pe care o genereaza in spatiile private. Cele mai puternice elemente in sensul de producere de Chi sunt sifonierul si dormitorul.

In sufragerie, Chi-ul nu este generat, el se misca. Asa incat trebuie sa avem un balans intre energia produsa si spatiul pe care trebuie sa il umple.

O casa echilibrata are un loc privat pentru fiecare membru; dar si un loc comun, amenajat pe placul tuturor, care sa incurajeze socializarea si comunicarea.

Foarte important este sa avem lumina naturala care sa intre in sufragerie. In feng shui, lumina este considerata cea mai pura si mai rafinata forma de energie si este esential sa curga prin toate camerele casei. In special in sufragerie, acolo unde energia trebuie sa se miste si sa fie purificata continuu.

Este important ca sufrageria sa aiba o forma cat mai armonioasa; nu este indicata o sufragerie triunghiulara sau foarte lunga si ingusta. Sufrageria trebuie sa reprezinte spatiul dvs de manifestare si exprimare sociala.

In amenajarea interioara a sufrageriei este bine sa tinem cont de cateva reguli:

  • Sa nu tinem expuse obiecte doar de dragul de a strange praful.
  • Dupa cum am specificat si in capitolele trecute, culorile si formele sunt importante. Vrem sa balansam energiile prin culori armonioase, spatiu si lumina. Putem sa directionam energia sa curga prin forma sufrageriei si a obiectelor decorative.
  • Este bine de evitat orice obiect decorativ care are una sau mai multe elemente cu unghiuri ascutite. Obiectele cu unghiuri ascutite aduc energie de agresiune.

 

Este una din camerele cu cele mai mari asteptari in punct de vedere estetic, dar cu putina imaginatie si gust putem scoate ce este mai bun din orice spatiu.                                                                                         C.Lin