Reguli feng shui pentru amenajarea apartamentului
Majoritatea constructorilorsi arhitectilor construiesc conform principiilor economiei si eficientei, dar nici unul nu se gandeste la armonia spatiului si a energiei sale.
Acestea sunt cateva dintre subiectele pe care le vom aprofunda in continuare.
Spatiile nu sunt intotdeauna folosite in scopul pentru care au fost proiectate, asa incat avem toate sansele sa nu le putem organiza intr-un mod echilibrat. In loc sa ne axam pe ce sa nu facem, mai eficient ar fi sa avem in minte un model armonios dupa care sa ne ghidam.
Cu aceste cunostinte ne va fi mai usor sa redecoram singuri apartamentul sau sa alegem cu chibzuinta un nou spatiu de locuit.
Cuprins:
5. Baia
Este incaperea cu cea mai negativa reputatie din feng shui. De ce?
Baia este foarte greu de amplasat in interiorul casei, astfel incat sa fie in armonie cu energiile celorlalte camere.
In trecut, era mai simplu, baia era in spatele casei, in curte, departe de restul casei. In zilele noastre, spatiul in care trebuie sa inghesuim toate elementele s-a restrans; facand dificila sarcina de a crea un mozaic armonios de functii si forme. Dificil dar nu imposibil.
Sa incepem prin a descrie cele mai nefavorabile scenarii de amplasare a baii:
Energia din baie trebuie sa fie una curata si aerisita, care sa se miste continuu. Acest tip de Chi, nu trebuie amplasat langa incaperi cu un Chi stagnant, ca de exemplu un sifonier, sau o camera de depozitare. De asemenea nu este bine sa fie pusa langa dormitor sau bucatarie deoarece vrem ca energiile din aceste camere sa ramana unde sunt.
In interiorul baii mai sunt cateva puncte de acoperit:
Baia este o camera greu de amenajat din punct de vedere feng shui. Daca reusiti sa fiti creativi si sa aduceti frumusetea si prospetime acestei camere, acest lucru se va reflecta si in viata dvs.
Va urma... C.Lin