Constructia casei-materiale de constructie

Constructia casei-materiale de constructie

     Placarea fațadelor

     Pentru a spori rezistenta constructiilor nou realizate este nevoie de placi speciale cu care se vor placa anumite portiuni din exteriorul noii constructii. Se pot folosi bucati  de piatra naturala, tencuieli speciale sau placi de beton comprimat.

     Placile de beton comprimat sunt disponibile in multe culori si prezinta diferite texturi ale suprafetei. Unele modele sunt foarte asemanatoare cu piatra naturala sau cu granitul si sunt durabile si isi pastreaza culoarea si aspectul foarte mult timp. Placile de acest gen se aplica direct pe suprafata constructiei cu ajutorul unor adezivi speciali.

     Astfel de placi mai pot fi folosite la decorarea semineelor, a interioarelor incaperii (in special a living-ului) sau la decorarea unor coloane, balcoane, etc. Placile pentru placarea fatadelor sunt foarte utilizate si pentru renovarea cladirilor vechi sau pentru realizarea unei arhitecturi aparte pentru cele noi.      

          Cărămizile confectionate din var

     Nisip-varul este un material de constructii care are aspectul unei pietre albe si este un material inert care conține var și dioxid de siliciu, de obicei nisip. Acesta este amestecat cu mortar si poate fi presat in forme diferite pentru a obține un amestec dur și rezistent asemanator cu piatra naturala.

          Materialele fabricate pe baza de piatră de var, care pot fi produse în diferite mărimi și forme, în funcție de necesitățile proiectului, prezintă unele caracteristici care le fac deosebit de adecvate în practica industriei de construcții. Ele ofera in special rezistență bună la stres static, capacitate bună de retenție a căldurii, bună capacitate de rezistență la foc si o buna izolare fonica. In magazinele specializate putem gasi printre alte tipuri de plăci si placi de nisip-var foarte folosite pentru construirea de pereți exteriori sau pentru realizarea unor tencuieli speciale. Sunt foarte apreciate pentru capacitatea excelenta de protecție termică și de rezistența la îngheț.

Tot in industria constructiilor sunt frecvent intalnite panourile fabricate din material compozit, obținut prin amestecarea așchiilor de lemn și beton. Întrucât nisipul, pietrișul și lemnul sunt materiale care se gasesc frecvent in natura, se poate spune că panourile de acest tip sunt produse aproape naturale, care posedă caracteristici deosebit de apreciate, cum ar fi : asigura protecție bună împotriva zgomotului, permit o buna acumulare de căldură, permit o bună transpiratie a peretilor nou construiti, oferă o rezistență bună la foc și se comporta foarte bine in conditii de cutremure.

Panourile ERACLIT ( acesta este numele producatorului) imbina foarte util calitatile lemnului si ale cimentului din care sunt fabricate.  La producerea unor astfel de panouri este folosit lemnul tip PAL si deseuri obtinute in urma prelucrarii lemnului. La acestea se adauga ciment, apa si minerale (creta este foarte folosita).

Procesul de producere a unor astfel de panouri nu produce fenomene de poluare a aerului sau a apei. Din cauza  calitatilor lor bune sunt utilizate pe scara larga in industria constructiilor. Cele mai importante caracteristici sunt urmatoarele: este un material aproape 100% natural, oferă izolație termică excelentă, oferă izolație acustică foarte buna, oferă caracteristici seismice bune, prezintă o bună capacitate de respirabilitate, se fabrica foarte usor și rapid si este un produs low-cost.